Shafiza's Fotopages


By: Noor Shafiza Zainal

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 1-Oct-2009 13:48 Email | Share | | Bookmark
latest info...

salam kengkawan sumaa...

hehe lama giler tak update fp nih...
rasanya mmg sy ni dah tak aktif kat sini lagik sejak ada facebook nie...
masa byk diabiskan kat facebook ja skang nie...

so kengkawan...kalo nak add sy bleh la carik saya guna email ni k.....

ladylike80@yahoo.com

bye....wassalam....


Saturday, 13-Jun-2009 06:33 Email | Share | | Bookmark
Trip to Brisbane..

salam..
lamanya tak update..
hehe dah malas nak update fp sejak dah ada facebook nie..
dah fokus kat sana smpi fp pun dilupakan huhu...
ekceli citer lama.. saja takder keja nak upload pic kat sini..
pic bercuti ke brisbane tempat hubby study rite now..
syioknya dapat tgk tempat org.....



jalan2 around brisbane city...







brisbane city...







at hubby skul






***to be continue.......


Thursday, 5-Mar-2009 02:21 Email | Share | | Bookmark
NUR HAZWANI NISA..

Introducing my 3rd litlle princess......

Name : NUR HAZWANI NISA BINTI HASRUL NIZAM..
Birthdate : 21/02/2009 (Saturday)
Time : 9.27 pm
Place of Birth : Hospital Pakar An-nur, Bangi, Selangor
Weight : 3.2 kg
HC : 34 cm
HT : 50 cm


alhamdulillah segalanya berjalan lancar... huhu walaupun sorang2 menanggung kesakitan di labor room...

citer pasal experience kali nie...
awalnya nak pi checkup biasa jer kat annur.. (sebabnya rasa baby macam kurang gerak).. gynae dgn dr fatimah.. then, scan cam biasa jer la..
pastu dr fatimah sesaje nak check jalan bawah kot2 dah terbuka ker..
alih2 check dah 4 cm...
pastu dr paksa kena jugak admit wad aritu..
dlm hati sy terfikir.... takkan da 4cm tak sakit apa kot?
pasal my experience b4, kalo dah 4 cm tu memang dah rasa sakit..
ikutkan memang takmo lagik kena tahan wad...
dah tu... disebabkan oleh paksaan dari pelbagai pihak...
terpaksala jugak ikut....

pas jumpa dr tu, sy request balik rumah nak kemas2 brg kejap..
ikutkan dr tu memang tak bagi.... tapi sy bertegas jugak...
yelah, sebab tak rasa sakit lagikkan... malasla konon nak masuk wad awal2..
around 4 pm... baru gi balik ke hospital..
still tak rasa sakit lagi...
dr suruh y decide samada nak tunggu sakit dulu or nak pecahkan terus air ketuban..
huhu ngeri rasanya..... sy memang takut sgt sakit paksaan ni..
last2 decide tunggu rasa sakit semulajadi dulu...

around 6.30 pm..... ha suspen dah... tetiba jer rasa contraction...
sikit demi sedikit... kira bleh tahan lagik sakitnya..
smpilah dlm kul 7 lebih tu rasa cam kuat contraction... sy panggil nurse..
& disuruhnya sy masuk ke labor room...

kat labor room, dlm kul 8 lebih tu sakit dah semakin kuat..
nurse check katanya baru 5 cm..
pelik jugak.... sakit2 giler dah ni tapi masih lagi 5 cm???
dahla air ketuban lom pecah lagik.. nak tunggu sakit ke 10 cm berapa lama nak tunggu?
atlast sy decide mcm nak ambik epidural memandangkan mcm lambat je lagi nk ke 10 cm tu..

tgh2 nurse prepare tuk epidural proses tu.... sy pulak tetiba rasa macam nak buang air..
panggil nurse lain check, katanya bukaan dah 8 cm..
huhu haru betul... tadi kata 5 cm... pastu 8 pulak.... so, cancel epidural......... my gynae dr fatimah pulak takder waktu nie...
makanya, terpaksalah tukar gynae sorang lagik, dr kamsiah...
jd, tepat jam 9.27 pm maka lahirlah puteri yg sorang ni diberi nama NUR HAZWANI NISA... alhamdulillah






Wednesday, 18-Feb-2009 01:49 Email | Share | | Bookmark
ReaLLY Miss HiM.....

salam....
entry kali ni sempena utk hubby tersayang...
yang nun jauh di mata, dekat di hati... (of coz la kan...)
i really2 miss him very222 much...


utk pengetahuan kawan2, hubby sy skang berada di brisbane sambung pengajian peringkat master @ QUT(Queensland University Technology) utk tempoh setahun jaa.. maknanya, setahun laaa kami tak jumpa dia since 15 februari dia berlepas ke sana...

huhu sedih tu memangla sedih kan.. nampaknya kali ni sy bersalin sensorang laa.. ingat aritu konon2 macam nak induce nak bagi baby keluar awal, kot2 dapat jumpa dgn ayahnya sebelum fly, tapi apakan daya... diriku ini begitu penakut sekali.... takder experience kena induce... macam2 citer ngeri sy dgr pasal induce ni.... so, kiter decide biarlah secara semulajadi baby ni nak kuar pun... tunggu2 smpilah hari hubby nak fly, baby ni still taknak kuar lagik... huhuhu cemanalah nanti perasaan ek bersalin takde hubby di sisi........ sure sedih giler kan..... (agaknya lah kot.. tunggu & lihat je laaa..)


hehe maaflah yer, entry kali ni agak jiwang karat sket......







ayah sibuk2 mengemas barang nak fly keesokan harinya....






awal2 lagik dah tukar duit aussie kat money changer dah...






business class ticket..... waa tengok totalnya tue... 1 way jer dah rm8k++... sapalah mampu nak pergi macam tu...... huhu






pics taken at KLIA... sempat lagilah kan posing walaupun tgh sedih2 giler............








sekian dulu entry kali ni... insyaallah sambung lagik di lain hari... doakan sy selamat melahirkan baby walaupun suami takder di sisi...... chewah... hehe sowie terjiwang karat lagik!


Saturday, 31-Jan-2009 04:45 Email | Share | | Bookmark
TriP tO KudaT...

salam sumer......
fuh lagik sekali sekian lama tak masuk sini..
tunggu kerajinan yg luar biasa datang dulu baru leh masuk sini..
mintak maafla ye kawan2 yg mana2 belum sempat sy jenguk tue...
kali ni pun masih lagik backdated entry...
trip ke kudat.... (8~11 Januari 09)
cam biasa dari labuan~KK~Kudat~KK~labuan...
& cam biasa gi dgn family + my FIL yg turun dari penang...
enjoy da pics ok.......................



1st time sampai ke kudat.....
singgah kat satu tempat namanya esplanad sidek..
tapi sunyi betul laaa kawasan nie.... takde org pun.......







sempat posing cenggini jelaaa kat sini....






next day, pas checkout hotel sebelum balik ke KK, kami singgah dulu gi pantai bak bak... nampak macam tempat berkelah, tapi sayangnya lengang giler.. takder org pun....... pelik aarrr.....






yg ni posing kat pantai bak-bak.....
hehe red sumernya... adik yaya tgh tido dlm keter waktu nie....







pastu, kami ke simpang mengayau...
fuh cantik giler2 tempat nie...
pun tak berapa ramai org kat sini....
tempat pertemuan 2 laut.... (laut cina selatan & laut sulu)
CANTIKS!







ni lah org kata macam hujung dunia...
kalo berdiri kat sini terbentang luas laut di depan mata..........







posing lagi, lagi & lagi........










sebelum balik ke KK, singgah kat pantai simpang mengayau nie.... cantik giler... rasanya tak pernah tgk pantai secantik ni lagik kat mesia nie!






oklah, sekian dulu..... nanti sambung lain yer... bye bye


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net